O SPLITU

Doživite najluksuznije turističke destinacije u Hrvatskoj, poput Splita, grada slavnog po kulturi, gastronomiji i zabavi čija ponuda nudi sadržaje za svačiji ukus.
Dobrodošli i uživajte u gradskoj jezgri vječno mladog Splita, u Cornaro Hotelu!

Dobrodošli u Split – drugi najveći grad u Hrvatskoj koji predstavlja gospodarsko, upravno, prosvjetno, sportsko i turističko središte srednje Dalmacije. Povezan s mnogim hrvatskim otocima - biserima Jadrana poput Hvara, Visa, Brača i Šolte - grad Split idealno je mjesto za razne dnevne izlete diljem Dalmacije, a naše stručno i gostoljubivo osoblje rado će Vam pomoći da pronađete idealna mjesta za obilazak i uživate u svom boravku u ovom predivnom mediteranskom gradu.

Ako ste željeli posjetiti jedno mjesto u Europi koje će bez oklijevanja u Vama probuditi znatiželju za poviješću, Split Vas očekuje s toplom dobrodošlicom. Čak i danas, kada spominjemo Split, odmah pomislimo na slavnu Dioklecijanovu palaču. Izvanredna monumentalna palača evoluirala je iz doma antičkog rimskog cara u čitavi grad. Šećući Splitom danas, teško je razaznati gdje završava palača a gdje počinje grad. Neke od impresivnih izvornih ruševina su Zlatna, Srebrena, Željezna i Mjedena vrata, hram bogu Jupiteru, podzemni prolazi Dioklecijanovih podruma, Peristil i Dioklecijanov mauzolej. Navedene znamenitosti čine izvrstan temelj turističkih obilazaka i pješačkih tura.
Važnost Dioklecijanove palače uvelike nadilazi lokalni značaj zbog razine očuvanja, a građevine iz povijesnih razdoblja unutar njezinih zidina danas čine samu srž splitske povijesti. Dioklecijanova palača jedna je od najupečatljivijih i jedinstvenih arhitektonskih konstrukcija u Europi.

Ne postoji grad s jačom potražnjom za životom. Njegovim ulicama glasno odjekuju koraci života, a topli mediteranski temperament živi u građanima. U večernjim satima, splitske trgove i ulice oživljavaju mladi i stari, turisti i domaćini podjednako. Priroda, prošlost i društveni život povezani su u nepovratno atraktivnoj jedinici. Split je grad koji zauvijek ostaje u sjećanju putnika.